Expert: Lyxbyggare kan gå i graven

Uppdaterad: 03 maj 2019Publicerad: 03 maj 2019
oscar-properties-kollaps-konkurs-varning
Konkurshotade byggbolaget Oscar Properties kan snart gå under. (Foto: TT)

Konkurshotade byggbolaget Oscar Properties kan snart gå under, varnar Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners.

ANNONS
ANNONS

Kommentarerna publicerades i en artikel i Svenska Dagbladet. Bolagets aktieägare och de som investerat i obligationer står vid ett vägskäl i och med det lånförslag om en förlängning på tre år som ligger på bordet. Om långivarna godkänner förslaget kan det innebära omfattande förändringar i lånevillkoren för obligationen som förfaller i höst, skriver Svd.

Efter Svd:s avslöjande att ett dotterbolag till Oscar Properties skrivit ner värden på 260 miljoner kronor säger Bornold att hans ställning till bolaget har stärkts:

”Det förstärker min tidigare syn och för mig är det spiken i kistan. Jag avråder obligationsägarna från att acceptera villkorsförändringarna”, säger han till tidningen.

Totalt har Oscar Properties koncern skulder på 1,7 miljarder kronor, och andra åtaganden på 3,5 miljarder kronor, enligt Svd. Obligationsägarna ska rösta om lånförslaget den 6 maj.

Aktieägarna röstade vid torsdagens stämma för ansvarsfrihet för vd Oscar Engelbert och bolagets styrelse. Ny ordförande blev Peter Norman, tidigare finansmarknadsminister.

LÄS MER: Bostadsutvecklaren gör ett “mycket svagt resultat” >

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS