Den svårvärderade Millicom-aktien kan vara värd att satsa på tror tidningen Affärsvärlden. Bedömarna ser potential i det Stenbeck-grundade bolaget igen. Men ledningen får fortsatt kritik.

ANNONS

”Millicoms utköp av minoritetsägarna i Guatemala innebär att bolaget nu kommer att få behålla en större andel av det redovisade rörelseresultatet och stärker dessutom kassaflödena rejält”, skriver Privata Affärer.

Tidningen Affärsvärlden menar att det gör aktien prisvärd och man rekommenderar köp.

Luxemburgbaserade telekombolaget Millicom, som grundades av Jan Stenbeck, har haft en svårvärderad aktie som har svängt i värde. Det har varit svårt att avgöra hur vrdet kommer att utvecklas.

Bolaget ”levererar svajiga resultat på perifera marknader och med stor finansiell hävstång”, skriver Privata Affärer. Men nu kan lönsamheten öka igen.

Millicom tänkbar uppköpskandidat

”Det finns alltså saker som lockar i Millicom, som också fortsatt är en tänkbar uppköpskandidat”, skriver Affärsvärlden.

Men trots köprekommendationen står Millicom inte högt upp på listan över heta aktier idag. Affärsvärlden menar att ledningen inte har visat att den kan skapa värde åt aktieinvesterarna. I huvudsak är det bolagets framtida potential som gör att man nu råder till köp igen.

ANNONS
ANNONS

Tidigare i år sålde Cristina Stenbeck av aktier i Millicom motsvarande 800 miljoner kronor vilket fick aktien att dala betänkligt.

Läs också:

Cristina Stenbeck dumpar sin fars livsverk (Dagens PS]