Beskriver haussen med kryptovalutor som ”läskig”.

ANNONS

Claes Hemberg är en känd profil i finanssammanhang. Han tar ofta plats i spalterna i affärspressen – och han är inte rädd för att säga sin mening.

När det gäller kryptovalutor med betoning på bitcoin är han säker på att den snabba utvecklingen för ”låtsasvalutan” får ett abrupt slut.

”Mitt stalltips är att Svenska Riksbankens e-krona blir den som punkterar bitcoinbubblan, om inte polis och politiker mm sätter stopp för den tidigare”, skriver Hemberg i sin blogg på Avanza.

Det som skrämmer Claes Hemberg mest är ”att prisexplosionen lockar till sig vanligt folk som inte har en aning om att de köper dynamitgubbar. De hör om andra som tjänat pengar. Men bitcoin kan smälla precis hur som helst. I år har de smällt mest uppåt. Men eftersom ingen vet varför priset stigit eller framtiden för ’valutan’ så är det ett mycket högt spel som köparna gett sig in på.”

Om drivkraften att handla med kryptovalutor är snabba cash finns det andra sätt att dra in storkovan – Claes Hemberg nämner vanligt dobbel och spel som trav, lotto eller tipset som bättre och mindre riskfyllda alternativ än just kryptovalutor.

Hans råd är helt sonika att bojkotta bitcoin och andra kryptovalutor. ”Det finns inga billiga genvägar till stora pengar. I min värld är det direkt löjligt att påstå något annat.”

ANNONS
ANNONS

Om du vill tjäna gott om pengar är hans rekommendation att starta ett företag, som på lång sikt genererar tillväxt och lönsamhet.

Det är den risk- och fartfyllda karusellen – där det går lika fort upp som ned – som utgör den stora faran, enligt Avanzas proffs.

”Så länge värdet gör brutala kast på 1000 dollar på bara några veckor törs ingen vettig människa ha den i plånboken. Därmed har bitcoin fastnat i sin egen uppblåsta rävsax”, bloggar Hemberg och slår fast att värdet på din investering ”kan vara noll redan i morgon eftermiddag”.

Läs mer från PS kryptovalutor nedan:

Kryptovalutor – en långsiktig trend [DagensPS] >

21-årig svensk drar in halv miljon – per månad [DagensPS] >

ANNONS
ANNONS

WTF is Ethereum? [DagensPS] >

Jätteaktör lanserar bitcoin-terminer [DagensPS] >