Fastighetsinvesteraren Erik Selin pekar nu på att det mest logiska steget skulle vara om Rutger Arnhult slår ihop fastighetsbolagen Klövern, Corem och Castellum till ett bolag.  

ANNONS

Dagens PS har tidigare rapporterat om Rutger Arnhults manövrar inom fastighetsbolagen Castellum, Corem och Klövern, som han är storägare i. Efter att Corem la ett bud på Klövern i går har dörren för att slå ihop alla bolag till ett öppnats.

Branschkollegan Erik Selin, vd och grundare för fastighetsbolaget Balder, lyfter nu att det mest rimliga är om Arnhult skulle slå ihop de tre fastighetsbolagen, rapporterar Di.

”Han borde lägga ihop alla tre bolag i en hög. Jag kan tycka att det är logiskt eftersom de är snarlika varandra. Det är enklare för honom att ha en planta istället för tre, eftersom de gör samma sak”, säger Erik Selin.

Får ryggen fri

Dessutom skulle en sådan affär resultera i att Rutger Arnhult slipper den kritik om att sitta på dubbla stolar som han har fått utstå i den infekterade striden om ordförandeklubban i Castellum.

”Det var väntat att Rutger Arnhult valdes till ordförande i Castellum. Han hade drygt 20 procent av aktierna och många kom inte på stämman, så utfallet var givet”, säger Erik Selin.

ANNONS
ANNONS

”Det är inte konstigt att han vill vara ordförande med tanke på hur stor ägare han är. Men jag kan också förstå den andra kritiken, eftersom Klövern och Corem gör exakt samma sak som Castellum. Jag förstår både de som velat se Rutger Arnhult som ordförande och kritikerna”, fortsätter han.

Läs mer: Arnhults kupp – slå ihop Corem och Castellum? [Dagens PS] >>