Dagens PS

Erik Selins råd till Rutger Arnhult: Slå ihop alla bolag

Erik Selin
Fastighetskungen Erik Selin är delägare i SLP som nu tar in en halv miljard kronor. (Foto: TT)
Oscar Jängnemyr
Oscar Jängnemyr
Uppdaterad: 30 mars 2021Publicerad: 30 mars 2021

Fastighetsinvesteraren Erik Selin pekar nu på att det mest logiska steget skulle vara om Rutger Arnhult slår ihop fastighetsbolagen Klövern, Corem och Castellum till ett bolag.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Dagens PS har tidigare rapporterat om Rutger Arnhults manövrar inom fastighetsbolagen Castellum, Corem och Klövern, som han är storägare i. Efter att Corem la ett bud på Klövern i går har dörren för att slå ihop alla bolag till ett öppnats.

Branschkollegan Erik Selin, vd och grundare för fastighetsbolaget Balder, lyfter nu att det mest rimliga är om Arnhult skulle slå ihop de tre fastighetsbolagen, rapporterar Di.

”Han borde lägga ihop alla tre bolag i en hög. Jag kan tycka att det är logiskt eftersom de är snarlika varandra. Det är enklare för honom att ha en planta istället för tre, eftersom de gör samma sak”, säger Erik Selin.

Får ryggen fri

Dessutom skulle en sådan affär resultera i att Rutger Arnhult slipper den kritik om att sitta på dubbla stolar som han har fått utstå i den infekterade striden om ordförandeklubban i Castellum.

”Det var väntat att Rutger Arnhult valdes till ordförande i Castellum. Han hade drygt 20 procent av aktierna och många kom inte på stämman, så utfallet var givet”, säger Erik Selin.

”Det är inte konstigt att han vill vara ordförande med tanke på hur stor ägare han är. Men jag kan också förstå den andra kritiken, eftersom Klövern och Corem gör exakt samma sak som Castellum. Jag förstår både de som velat se Rutger Arnhult som ordförande och kritikerna”, fortsätter han.

Läs mer: Arnhults kupp – slå ihop Corem och Castellum? >>

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Oscar Jängnemyr
Oscar Jängnemyr

Skriver huvudsakligen om börs, makro och fonder för Dagens PS.

Oscar Jängnemyr
Oscar Jängnemyr

Skriver huvudsakligen om börs, makro och fonder för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS