Ericsson presenterar planer på att omstrukturera sina operativa enheter och fokusera på företagskunder och mobil infrastruktur.

ANNONS

Eriksson förändrar sin koncernstruktur och ledningsgrupp för att dra nytta av att gränserna mellan mjukvara och tjänster suddas ut och för att leverera tillväxt i kärnverksamheten, det skriver Ericsson i ett pressmeddelande.

Ericsson omstrukturerar sin verksamhet och skapar en det nya affärsområdet Business Area Cloud Software and Services genom att slå ihop affärsområdet Digital Services och affärsområdet Managed Services, det rapporterar Reuters.

Ledande inom mobil infrastruktur

Det nya affärsområdet Cloud Software skapas för att bolaget ska vara ledande inom mobil infrastruktur. Affärsområdet ska ledas av Per Narvinger som även kommer även ingå i Ericssons ledningsgrupp.

”Genom det nya affärsområdet Cloud Software and Services erbjuder vi lösningar som hjälper våra kunder att automatisera de alltmer komplexa nätverken för att uppnå kostnadsfördelar och snabbare marknadsintroduktion. Genom att kombinera de två affärsområdena kan vi samordna våra investeringar i orkestrering och AI-lösningar genom att utnyttja insikter från vår drift av nätverk. På så sätt kan vi förbli teknikledande på en marknad i ständig utveckling”, säger Ericssons vd Börje Ekholm i pressmeddelandet.

Fokus på företagsmarknaden

För att driva Erikssons tillväxtplan inom företagssektorn skapas ett nytt affärsområde, Enterprise Wireless Solutions, som består av Cradlepoint och Dedicated Networks. Affärsområdet ska ledas av George Mulhern och även han kommer ingå i Ericssons ledningsgrupp.

”Med denna förändring tar vi viktiga steg på vår resa för att genomföra vår strategi. Det nya affärsområdet Enterprise Wireless Solutions kommer att ge oss det fokus och de förutsättningar vi behöver för att lyckas på företagsmarknaden och säkra nästa våg av framgång för denna verksamhet”, säger Börje Ekholm i pressmeddelandet.

Digitalisera processflöden

En ny koncernfunktion, Global Operations, införs för att förenkla och digitalisera arbetssätt och processer, enheten kommer ledas av Moti Gyamlani, som också kommer ingå i Ericssons ledningsgrupp.

”Global Operations skapas för att uppnå bästa möjliga kund- och medarbetarupplevelse genom att förenkla och digitalisera processflöden från början till slut inom företaget”, säger Börje Ekholm i pressmeddelandet.

Arun Bansal, för närvarande vice vd, och Peter Laurin, chef för affärsområdet Managed Services, kommer lämna ledningsgruppen.

ANNONS
ANNONS

Ericssons nya koncernstruktur träder i kraft den i juni 2022.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Runt 60 miljoner borta för Ericssons vd [Dagens PS]