Dagens PS

Vd satsar 25 miljoner i Oscar Properties emission

Oscar Engelbert
Oscar Engelbert satsar 25 miljoner i det egna bolaget. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 26 feb. 2021Publicerad: 26 feb. 2021

Oscar Engelbert går in med 25 miljoner av sina egna pengar i Oscar Properties emission som ska ta in 267 miljoner kronor totalt. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Dagens industri rapporterar att Oscar Properties vd och storägare Oscar Engelbert via Parkgate AB kommer satsa cirka 25 miljoner kronor när företaget nu behöver få in pengar.

Den föreslagna företrädesemissionen ska tillföra 150 miljoner kronor, om den blir fulltecknad.

Aktien rusade 40 procent

Dessutom föreslås en apportemission på 117 miljoner kronor, riktad till säljarna av fastigheter som bolaget ska förvärva. När nyheten om förvärven kom i december rusade aktien med 40 procent.

”I höstas offentliggjorde vi en ny riktning för Oscar Properties där vi har valt att satsa på att komplettera vår befintliga utvecklingsaffär med ett förvaltningsbestånd för att på så vis säkerställa stabila och förutsägbara intäkter till bolaget och skapa en stark plattform för fortsatt utveckling av de finaste och bästa bostäderna i Sverige. Förvärvet av ett antal förvaltningsfastigheter i Västberga/Älvsjö och Helsingborg ligger väl i linje med denna ambition”, säger Oscar Engelbert i ett pressmeddelande.

Bolaget har kallat till en extra bolagsstämma den 26:e mars, med syftet att besluta om emissionerna.

Läs mer: Oscar Properties har fått börsfnatt – rusar 40 procent – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS