Dagens PS

Soltech Energy: Emission övertecknades med 166 procent

Soltech Energy
Stefan Ölander, vd för Soltech Energy. (Foto: Soltech Energy)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 09 sep. 2021Publicerad: 09 sep. 2021

Soltech Energy Sweden AB:s nyemission har avslutats – och övertecknades med 166 procent. Inklusive en övertilldelningsemission tillförs bolaget 397 MSEK, före emissionskostnader på cirka 3,5 MSEK.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nyemissionen hade företrädesrätt för befintliga aktieägare. Totalt tecknades 11 471 235 aktier med stöd av teckningsrätter, motsvarande cirka 93 procent av företrädesemissionen, och 21 389 118 aktier utan stöd av teckningsrätter, motsvarande cirka 173 procent av företrädesemissionen, skriver Soltech Energy i ett pressmeddelande. 

Företrädesemissionen övertecknades med 166 procent. Totalt tecknades aktier för över 657 MSEK.

“Vi är ödmjukt tacksamma för det mycket stora förtroende befintliga aktieägare visat oss i denna nyemission då de har tecknat sig för långt över 400 MSEK. Styrelsen har därför beslutat att våra befintliga aktieägare kommer få 100 procent av tilldelningen även i Övertilldelningsemissionen. Nu fortsätter vår framgångsrika förvärvsstrategi, våra investeringar i befintliga dotterbolag och vårt bidrag till en grön energiomställning”, säger Soltech Energys vd Stefan Ölander. 

Bolaget har på kort tid vuxit snabbt och är i dag Sveriges ledande helhetsleverantör inom integrerad energi- och solteknologi.

Genom företrädesemissionen och övertilldelningsemissionen kommer totalt 19 861 207 aktier att emitteras och bolaget tillförs därmed ca 397 MSEK före emissionskostnader på cirka 3,5 MSEK.

De personer som tecknat aktier med stöd av teckningsrätter har i samband med samtidig betalning blivit tilldelade BTA. Besked om tilldelning till de personer som tecknat aktier utan stöd av teckningsrätter beräknas distribueras den 9 september 2021 genom utskick av avräkningsnota. Tilldelning till de personer som tecknat aktier via förvaltare beräknas synas på konto runt den 9 september 2021.

Läs även: Soltechs nya anläggning blir 12 fotbollsplaner stor

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS