Paret Siemiatkowskis investmentbolag Flat Capital fick bara in 77 miljoner av de tänkta 190 i sin nyemission. 

ANNONS

Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski och hans fru Nina Siemiatkowskis investmentbolag Flat Capital skulle ta in 190 miljoner kronor i en nyemission, meddelade man i februari. 

Men det blev mindre än hälften, 77 miljoner före emissionskostnader innebär en teckningsgrad på runt 40 procent. Breakit kallar det för ett ”fiasko”. Klarna-grundaren menar dock att det handlar om kriget i Ukraina, och kallar det i stället för ett ”styrkebesked”.

“Samma dag som Flats nyemission inföll påbörjades det tragiska krig som nu pågår. Trots de tuffa och osäkra omständigheterna har vi haft över 7000 aktieägare som tillfört bolaget mer än 77 miljoner. Ett sådant omfattande intresse till 60 procent över NAV (substansvärde; reds anmärkning) i dessa tider kan inte ses som något annat än ett styrkebesked och en början till det förtroendekapital som vi avser att bygga upp”, säger bolagets styrelseordförande Sebastian Siemiatkowski i pressmeddelandet.

Även vd:n Hanna Wachtmeister tycker att emissionen gått bra.

“Trots denna svåra och osäkra tid har våra aktieägare visat ett stort engagemang och intresse. Det är fantastiskt. Vi kan nu ta tillvara på de möjligheterna som vi ser i den onoterade marknaden och fortsätta leverera långsiktigt aktieägarvärde.”

ANNONS
ANNONS

Flat Capitals aktie faller 3 procent på Nasdaq First North på måndagen efter beskedet.

Läs även: Flat Capital upp över 80 procent i börsdebuten [Dagens PS]