Svenska riskkapitalbolaget Monterro tar in sju miljarder kronor till vad som blir en av landets största renodlade teknikfonder någonsin. Ledningen satsar en femtedel av pengarna.

ANNONS

De sju miljarder kronorna ska gå till en fond som blir Monterros fjärde i ordningen.

Intresset för fonden – som gör investeringar i nordiska mjukvarubolag som riktar sig till företagsmarknaden – har hittills skjutit i taket.

”Vi har blivit överväldigade av efterfrågan och intresset. Det segment som vi fokuserar på är attraktivt av flera olika skäl och många institutionella investerare i både Europa och USA vill ha exponering mot sektorn”, säger Monterros medgrundare Thomas Bill till Di.

Grundarna står för femtedel

Med de nya miljarderna kommer fonden bli en av de största inom tekniksektorn i Sverige och Norden. Grundarna och ledningen står för en femtedel av pengarna i den ny fonden där Monterro har över elva miljarder kronor under förvaltning.

”När vi startade Monterro såg vi att det saknades investerare med operativ erfarenhet. De flesta var före detta bankirer eller konsulter och det var svårt att få konkret hjälp av dem samtidigt som de enbart investerade andras pengar. Vår idé är fortsatt att vi själva ska stå för en stor del av kapitalet och sitta i samma båt som entreprenörerna”, säger Thomas Bill.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Fonden satsar 10 miljoner i svensk NFT-plattform [Dagens PS]