Dagens PS

Intervacc: Aktien rasar efter besked om emission

Efter Intervaccs besked om att styrelsen vill besluta om en säkerställd företrädesemission, för att accelerera kommersialiseringen av hästvaccinet Strangvac rasade bolagets aktie. På bilden, Emma Hartman, produktchef för Strangvac
Efter Intervaccs besked om att styrelsen vill besluta om en säkerställd företrädesemission, för att accelerera kommersialiseringen av hästvaccinet Strangvac rasade bolagets aktie. På bilden, Emma Hartman, produktchef för Strangvac. (Foto: Intervacc)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 19 apr. 2023Publicerad: 19 apr. 2023

Styrelsen i Intervacc vill besluta om en fullt säkerställd företrädesemission av aktier motsvarande cirka 100 miljoner kronor före avdrag för transaktionskostnader.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Djurhälsobolaget planerar en extrastämma den 5 maj för att besluta om att ge styrelsen bemyndigande att besluta om en företrädesemmission.

Verkar inom djurhälsa

“Syftet med Företrädesemissionen är att finansiera accelererad kommersialisering av Strangvac, regulatoriska processer för Strangvac i USA, Australien och Nya Zeeland i syfte erhålla marknadsgodkännande, samt vidareutveckling av produktkandidater i Bolagets projektportfölj”, det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Intervacc utvecklar vaccin mot infektioner hos djur. Fokus ligger på infektioner orsakade av streptokocker och stafylokocker. Strangvac är ett vaccin mot hästsjukdomen kvarka.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Emmissionen är fullt säkerställd

Bolaget skriver i sitt pressmeddelande att företrädesemissionen är fullt säkerställd genom en kombination av teckningsförbindelser, avsiktsförklaringar att teckna aktier och garantiåtaganden.

Enligt pressmeddelandet har Intervacc fått teckningsförbindelser och avsikter om att teckna aktier från vissa befintliga aktieägare.

De är, bland andra, Handelsbanken Fonder, Swedbank Robur, Fjärde AP-fonden, Aktie-Ansvar Sverige och Aktia Asset Management, styrelseledamöter och ledande befattningshavare inom bolaget.

Sammanlagt handlar det om cirka 29 miljoner kronor, motsvarande cirka 29 procent av Företrädesemissionen och cirka 15 miljoner kronor är teckningsförbindelser och cirka 14 miljoner kronor är avsiktsförklaringar.

Resterande 71 procent av emissionen har garanter lämnat garantiåtaganden för.

Aktien rasade ännu mer

Dagens Industri skriver att den redan kollapsade aktien rasade tvåsiffrigt vid börsens öppning.

När börsen öppnade rasade aktien 18 procent och har i och med det sedan årsskiftet tappat 70 procent. Vid 13-tiden är aktien ned 16,33 procent och kostar nu 8,20 kronor.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Guard Therapeutics aktie rasar efter beskedet

ANNONS
ANNONS
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS