Dagens PS

Aprendere Skolors emission fulltecknad

Aprendere Skolor
Aprendere Skolor ska börsnoteras.
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 17 sep. 2021Publicerad: 17 sep. 2021

Aprendere Skolors nyemission inför börsnoteringen fulltecknades till totalt cirka 20 miljoner kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För att kunna öka takten i sin tillväxtresa genomför Aprendere nu en börsnotering på Nasdaq First North Growth Market. Inför börsnoteringen genomfördes en nyemission av units, ett erbjudande som blev fulltecknat. Erbjudandet tecknades till totalt cirka 20 MSEK, motsvarande en teckningsgrad om 100,2 procent.

Teckningskursen uppgick till 16 kronor per unit, motsvarande 16 kronor per aktie. En unit innehåller också fyra teckningsoptioner ger innehavaren rätten att under perioden från och med den 10 oktober 2022 till och med den 21 oktober 2022 teckna en ny aktie i Bolaget till en fast teckningskurs om 19,20 SEK per aktie, motsvarande 120 procent av teckningskursen i Erbjudandet. Aprendere tillförs genom Erbjudandet cirka 13,4 MSEK kontant och 6,6 MSEK genom kvittning samt före avdrag för emissionskostnader om cirka 1,5 MSEK.

”Jag vill härmed tacka samtliga som har valt att investera i Aprendere. Emissionslikviden och noteringen på Nasdaq First North Growth Market innebär ett nytt kapitel i bolagets historia och accelererar vår tillväxtresa”, säger Lars Tunberg i ett pressmeddelande.

Handel i Aprendere Skolors aktie väntas inledas den 28 september på Nasdaq First North Growth Market.

Läs även: Börsnotering ett naturligt utvecklingssteg för oss

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS