First North-börsens största bolag, spelutvecklaren Embracer, förbereder sig inför ett listbyte till Stockholmsbörsen – men ser också på andra alternativ, skriver Dagens industri. 

I samband med torsdagens kvartalsrapport berättade Embracers vd Lars Wingefors att det Karlstad-baserade bolaget har inlett förberedelserna för att flytta till en ”reglerad marknad” istället för nuvarande First North, som klassas som en oreglerad marknad.

”Rimligtvis borde det innebära huvudlistan i Stockholm, men vi har inte inlett några formella diskussioner med dem. Av ren nyfikenhet finns det också andra börser runt om i världen som man tittar på, men med all sannolikhet så är det Stockholms huvudlista”, säger Embracers vd Lars Wingefors till Di TV.

Aktien upp 185 procent på ett år

En av anledningarna till tveksamheten är enligt Lars Wingefors priset:

”Det kostar åtskilliga tiotals miljoner och den kostnaden vill man gärna hålla nere.”

Embracer har vuxit kraftigt genom förvärv de senaste åren, och aktien har rusat. På tolv månader har aktien gått upp 185 procent. Bolaget är nu värderat till runt 115 miljarder kronor.

Ebitda-resultatet för det tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår uppgick till 879 Mkr jämfört med analytikernas snittprognos på 794 Mkr. Det är en ökning med 70 procent jämfört med året innan. Nettoomsättningen var 2.168 miljoner – en ökning med 44 procent från motsvarande period 2019.

ANNONS
ANNONS

Bolaget förväntar sig att resultaten fortsätter att stiga.

”Vi räknar med att nästa räkenskapsår som slutar mars 2022 blir det starkaste i vår historia, drivet av flera betydande lanseringar framåt andra halvåret”, skriver vd:n Lars Wingefors i rapporten.

Storsuccé med Valheim

Företaget befinner sig dessutom i fler förvärvsdialoger än någonsin tidigare, förmedlar vd Lars Wingefors under rapportpresentationen, enligt Finwire.

”Vår ambition är att öka vår förvärvsaktivitet framgent. Det är drivet av att vi ökar antalet operativa studios”, berättar bolagschefen.

Embracer har de senaste veckorna gjort storsuccé med en mindre titel, Valheim, som toppat spelplattformen Steams listor och sålts i närmare tre miljoner exemplar, en framgång som kom helt oväntat.

Läs mer: Svenska vikingarnas storsuccé: Valheim – Dagens PS