Medan Elon Musk försvarade sin privatiserings-tweet i rätten ökade hans förmögenhet till 145,2 miljarder dollar, över 1 484 miljarder kronor.

ANNONS

När Elon Musk för andra dagen vittnade i rätten om sin tweet från 2018, om att privatisera Tesla, ökade hans förmögenhet med flera miljarder dollar, det rapporterar Bloomberg.

Säkrat finansiering för privatisering

2018 skrev Elon Musk i en tweet att han funderade på att privatisera elbilstillverkaren Tesla för 420 dollar per aktie och att finansieringen var säkrad.

Senare kom Elon Musk och Tesla överens om att de skulle betala 20 miljoner dollar var, drygt 194 miljoner kronor, för att reglera anklagelser om att investerare hade vilseletts av tweeten.

Den pågående rättegången om tweeten handlar om värdepappersbedrägeri och investerare hävdar att Elon Musks påståenden om att han hade pengar för att privatisera Tesla belastade dem med stora förluster.

Rikas förmögenheter återhämtar sig

Sedan Elon Musk i fredags satt sig i vittnesbåset har hans förmögenhet, enligt Bloomberg Billionaires Index, ökat med cirka 10,6 miljarder dollar, drygt 108 miljarder kronor.

Elon Musks nettoförmögenhet, liksom huvuddelen av världens 500 rikaste människors förmögenheter, har i år återhämtat sig när marknaderna har vänt från det turbulenta året 2022.

Inget samband mellan tweets och aktiekurs

Elon Musk har hävdat att det inte finns något orsakssamband mellan hans tweets och rörelsen i Teslas aktiekurs, men dagen då han skrev sin tweet steg Teslas aktie med hela 13,3 procent.

Enligt Elon Musk ägde han då 19 procent av Tesla, nu äger han 13 procent. Han tillfrågades om grunden till priset 420 dollar och han svarade att det inte var ett skämt.

Han tillade att det finns lite karma runt 420 men att frågan nu är om det är bra eller dålig karma.

ANNONS
ANNONS

I december minskade hans förmögenhet med hela 200 miljarder dollar, cirka 2 045 miljarder kronor. Nu har hans nettoförmögenhet minskat med 195 miljarder dollar från när den var som störst.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Elon Musk bekräftar Saudipengar i förhör [Dagens PS]