Dagens PS

Elon Musk: "Putin mycket rikare än vad jag är"

Elon Musk: "Putin mycket rikare än vad jag är"
Elon Musk tror att de låga födelsetalen är största hotet mot mänskligheten. (Foto: TT)
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 28 mars 2022Publicerad: 28 mars 2022

Elon Musk tog i slutet tillbaka titeln “världens rikaste man” från Amazons Jeff Bezos. Själv tror han att han ligger i lä vad gäller rikedom – Vladimir Putin är “väsentligt mycket rikare”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Världens rikaste man, men en uppskattad förmögenhet på i runda slängar 2,5 biljoner kronor – eller är Elon Musk verkligen världens rikaste? Inte enligt honom själv.

“Jag tror faktiskt att Putin är väsentligt mycket rikare än jag”, säger Musk till Mathias Döpfner, vd för Axel Springer enligt Business insider.

Ingen vet exakt hur rik Putin är

Hur det står till med den saken är inte lätt att reda ut. Ingen vet exakt hur rik den ryske presidenten egentligen är. Enligt Forbes hade Elon Musk på söndagen en uppskattad förmögenhet på 270 miljarder dollar (drygt 2,5 biljoner kronor). Det finns dock inga uppgifter om Vladimir Putins tillgångar. Eller var de kan finnas, för den delen.

Enligt Kreml tjänar president Putin ungefär 133 000 dollar (drygt 1,2 miljoner kronor) per år och bor i en liten lägenhet. Business Insider skriver att han har han tillgång till 20 palats och villor. Bland dem räknas det “hemliga slottet”, som ska ha kostat en miljard dollar (9,4 miljarder kronor) att bygga. Det ryktas också om privatjet, helikoptrar och yachter, men ingen har säkert kunnat säga att Putin är ägare.

Musk: Födelsetalen största hotet

Vad är då världens officiellt rikaste man rädd för? I intervjun med Mathias Döpfner berättar Elon Musk att det är tre saker han fruktar: de sjunkande födelsetalen, religiös extremism och artificiell intelligens som går fel.

“Jag har pratat mycket om det här med födelsetalen”, säger Elon Musk enligt Business Insider. “Det kan vara det största hotet mot den mänskliga civilisationens framtid”.

ANNONS

Döden, däremot, är inget som Teslagrundaren fruktar.

“Jag skulle förstås vilja vara frisk länger”, säger han. 

“Men jag är inte rädd för att dö. Jag tror att döden skulle vara en lättnad”, säger Musk, men lägger till att han skulle vilja leva länge nog för att se SpaceX genomföras.

Läs också: Browder: Putin lika rik som Musk och Bezos

Läs även: Putins nya kompis: Kim Jong-un 

Läs även: Elon Musks band till Kina bekymrar USA 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS