Modebolaget Wesc meddelade i dag en helomvändning av företagets strategi. Nu ska bolaget rikta in sig mot byggindustrin och aviserar redan tre förvärv.

ANNONS

I samband med förändringen genomför Wesc en riktad nyemission och byter namn till Vestum, enligt ett pressmeddelande. Omläggningen av strategin imponerade på investerare och efter ett knackigt år på börsen handlades aktien upp med 120 procent i öppningshandeln.

Efter nyemissionen kommer entreprenören och investeraren Conny Ryk att vara storägare i Vestum med cirka 29 procent av aktierna, genom ett bolag.

Conny Ryk har sedan tidigare grundat och varit vd för avfallsbolaget Sortera Group, som enligt uppgift ska ha förvärvats av riskkapitalbolaget Nordic Capital för fyra miljarder kronor tidigare i mars, vilket Dagens PS rapporterade om.

I samband med den nya strategin förvärvar Vestum även tre specialistbolag verksamma inom byggbranschen för en total köpeskilling på cirka 150 miljoner kronor.

Det är montageföretaget Skandinaviska Områdesskydd och systerbolaget Kenit Produkter tillsammans med riv- och saneringsföretaget Sanera som nu ska bli en del Vestum.

ANNONS
ANNONS

Den nya strategin och förvärven är föremål för godkännande på bolagets årsstämma.