Kycklingbolaget Scandi Standard vinstvarnar – det slår också mot finansmannen Mats Qviberg, rapporterar Affärsvärlden. 

ANNONS

Under måndagsmorgonen vinstvarnade kycklingbolaget Scandi Standard, som bland annat säljer kyckling under varumärket Kronfågel i Sverige. Rörelseresultatet väntas uppgå till cirka 30 miljoner kronor, jämfört med 116 miljoner kronor samma kvartal i fjol.

Det beror på påverkan från bland annat betydande prisökningar på många insatsvaror och personalbrist i Irland till följd av pandemin, skriver företaget i ett pressmeddelande.

”Det tredje kvartalet har varit utmanande på många sätt. Det är vår bedömning att de betydande prisökningarna på insatsvaror kommer att fortsätta i det fjärde kvartalet. Och trots att vi arbetar för att justera priset mot kund på motsvarande sätt förväntar vi oss fortsatt påverkan på intjäningsförmågan i det fjärde kvartalet”, säger Otto Drakenberg, tillförordnad vd och koncernchef i pressmeddelandet.

Största ägare i Scandi Standard är investmentbolaget Öresund, som i sin tur har finansmannen Mats Qviberg som största ägare. Investmentbolaget har 10,1 miljoner aktier i Scandi Standard.

”Det betyder att Mats Qviberg och Öresund fått se värdet på innehavet i Scandi Standard minska med närmare 50 miljoner kronor på en förmiddag”, skriver Affärsvärlden.

Aktie är ned 9,5 procent, minus drygt fem kronor per aktie, vid 13.30-tiden. Mats Qvibergs investmentbolag Öresund är vid samma tid ner 1,5 procent på Stockholmsbörsen.

ANNONS
ANNONS

Företagets kvartalsrapport presenteras den 12 november.

Läs även: Mats Qviberg skällde ut bolag – och nu har det vänt [Dagens PS]