Dagens PS

Dow Jones fortsätter ner på Wall Street

Wall Street
Dow Jones visade röda siffror på måndagen. (Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 03 okt. 2023Publicerad: 03 okt. 2023

Dow Jones öppnar upp en röd oktober på Wall Street, där indexet fortsätter i negativa siffror. Det kom även efter att amerikanska lagstiftare lyckades förhindra att USA:s myndigheter stänger ner.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Amerikanska myndigheter räddades, åter igen, från att stängas ner den 1 oktober. För Dow Jones startade oktober dock i rött, sedan indexet gick ner 0,2 procent på måndagen, berättar CNBC.

Skakigt på Wall Street där Dow Jones visar rött

För de två andra stora indexen, Nasdaq och S&P 500 gick det bättre, som ökade med 0,7 respektive 0,01 procent. Räntan på 10-åriga statsobligationer nådde över 4,7 procent, vilket är den högsta nivån sedan oktober 2007, vilket i sin tur även ledde till att indexet Russell 2000 föll med 1,6 procent under måndagen.

Den nuvarande räddningen av de amerikanska myndigheterna och budgeten håller i sig till mitten av november då lagstiftarna kommer behöva slutföra den senaste finansieringslagstiftningen.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Efterdyningar av pandemin

USA:s ekonomi håller fortfarande på att ta sig igenom efterdyningarna av pandemin uppgav Fed-bossen Jerome Powell under måndagen, berättar Reuters vidare.

“Vi håller fortfarande på att komma ut på andra sidan av pandemin,” sa Powell och pekade mot arbetskraftsbrist inom hälso- och sjukvård, pågående svårigheter med tillgång till barnomsorg och andra problem som förvärrats av pandemin.

De stora indexen brukar inte bry sig så mycket om hot om nerstängningar av myndigheterna, men nu är det ett mycket större problem som hotar indexen. Det menar Kevin Gordon, strateg på Charles Schwab.

“När vi närmar oss slutet av året – om vi inte ser en förbättring inom nyckelområden av ekonomin som bostäder och tillverkning och om vi börjar se fler sprickor på arbetsmarknaden – så tror jag definitivt att det kommer få större betydelse än själva nedstängningen”, säger han.

Läs även:

Wall Street tar höjd för nedgång – Dagens PS

Stockholmsbörsen: Upp som en sol, ned som en pannkaka – Dagens PS

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS