Dagens PS
Detta är en sponsrad artikel

Så undviker ni oväntade kostnader vid större renoveringar

"Genom att i god tid planera finansieringen av underhållet är föreningen beredd den dagen det är dags för större renoveringar", säger Anna Rosén, produktägare på Riksbyggen.
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD
Uppdaterad: 08 maj 2024Publicerad: 01 maj 2024

Så kan ni i styrelsen se till att bibehålla värdet på er bostadsrättsförening och fortsätta ha en stabil ekonomi. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För att föreningens fastighet ska bibehålla sitt värde, fortsätta ha en stabil ekonomi och vara en bra investering för alla medlemmar är underhållsplanen en viktig del av styrelsens arbete. 

Planera finansiering i god tid 

En underhållsplan ger en tydlig överblick och möjlighet till långsiktig budgetering så att föreningar kan slippa oväntade kostnader. 

Anna Rosén, Riksbyggen.

”Med en tydlig och långsiktig underhållsplan kan bostadsrättsföreningar slippa oväntade höjningar av månadsavgiften. Genom att i god tid planera finansieringen av underhållet är föreningen beredd den dagen det är dags för större renoveringar som till exempel byte av tak och fasadrenovering”, säger Anna Rosén, produktägare på Riksbyggen. 

En underhållsplan ska innehålla allt från att renovera fasaden till att lägga om taket eller renovera balkonger. Den beskriver även när det ska utföras och vad det beräknas kosta. 

ANNONS

Senaste nytt

Digital underhållsplanering 

Oavsett storlek på bostadsrättsföreningen behövs en underhållsplan. Det kan vara en traditionell underhållsplan, men numera finns också digitala alternativ för att enkelt planera underhållet. Ett exempel på en sådan digital tjänst är Replano som är utvecklad av Riksbyggens Fastighetsförvaltning.  

ANNONS
Läs mer om Replano från Riksbyggen

Replano lämpar sig för alla bostadsrättsföreningar men är optimal för en förening med 1–2 byggnader och upp till 50 lägenheter.

Med Replano kan bostadsrättsföreningar planera underhållet direkt i mobilen.

Med Replano görs underhållsplaneringen enkelt i mobilen eller i datorn. Planen baseras på några få frågor om föreningen men även data som läses in från exempelvis Lantmäteriet. För att till exempel beräkna antal kvadratmeter för tak och fasad används GPS-koordinater och AI-algoritm med bildigenkänning. 

Passar Replano er förening? Gör ett quiz

”Att sköta underhållsplanering på egen hand har förmodligen aldrig varit enklare tack vare Replano. Det involverar alla i styrelsen att engagera sig i det löpande underhållsarbetet och skapar en tydlig bild över både kort och lång sikt”, säger Anna Rosén. 

”Det går snabbt att komma igång, efter endast några minuter från att man skapat konto så är en första version av en underhållsplan skapad. Behöver man råd på vägen inom teknik, energi och juridik så kan man boka ett videosamtal med en av Riksbyggens experter”, avslutar hon. 

Skaffa Replano
ANNONS
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS