ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Dömda affärsmannen begär resning i Allra-härvan

Uppdaterad: 14 aug. 2023Publicerad: 14 aug. 2023
Allra
Alexander Ernstberger, före detta vd i skandalbolaget Allra, begär nu resning i Högsta Domstolen. (Foto: TT)

Turerna fortsätter kring det havererade pensionsbolaget Allra, vars före detta vd nu begär resning i Högsta Domstolen.

ANNONS
ANNONS

En gång grundare och vd för skandalomsusade Allra, och dömd i hovrätten till 6 års fängelse för grovt mutbrott och trolöshet mot huvudman, begär Alexander Ernstberger nu resning i fallet, rapporterar Dagens Industri.

Det bekräftas av Ernstbergers advokater Percy Bratt och Joakim Lundqvist, som nu ämnar riva upp domen från 2021 under förevändningen att ett av åklagarens huvudvittnen ljugit om ett dokument under rättegången. Något som enligt uppgift kan styrkas av korrespondens via e-post.

Ernstbergers fall har sedan tidigare överklagats, men avslagits. Skulle Högsta domstolen bevilja en resning i målet denna gång, kommer det att återvisas till hovrätten.

Läs även:

Havererat pensionsbolag – 100 miljoner ska delas ut

Allra-profilens lyxvåning såld – billigare än väntat

De granskar spelet bakom Allra: “Shakespearianskt”

ANNONS
ANNONS
ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS