Dagens PS

Dokument avslöjar Zlatans ”mystiska” superklipp

Zlatan Ibrahimovic har förmodligen inte gett en krona kontant för 10-miljonersandelen i den svenska tech-startupen Isbit
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 21 sep. 2016Publicerad: 21 sep. 2016

Dagens PS har tidigare rapporterat om att svenske superstjärnan Zlatan Ibrahimovic går in som ägare i den svenska spelstudion Isbit, vilket blir Manchester United-anfallarens första investering i en tech-startup.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

LÄS ÄVEN: Zlatans ”bomb” väcker förvåning  >

LÄS ÄVEN: Zlatan gör skållhet business  >

Affären, som sajten Breakit kallade för förra veckans ”stora nyhetsbomb”, var till en början höljd i dunkel. Men nu kan sajten, som tagit del av dokument inskickade till bolagsverket, avslöja detaljer kring uppgörelsen.

Enligt dokumenten har ”Ibra” fått 12,5 procent av aktierna i bolaget, totalt 7173 aktier, värda 10,2 miljoner kronor. Summan är ”anmärkningsvärt” vilket sannolikt bara kan betyda en sak:

”Förklaringen till den höga värderingen är sannolikt att Zlatan Ibrahimovic inte betalar några kontanter för aktierna. Av dokumenten som gått in till Bolagsverket framgår nämligen att köpeskillingen för aktierna kvittats mot en fordran som Zlatan Ibrahimovic bolag har på Isbit Games”, konstaterar Breakits Stefan Lundell.

Vad fordran innehåller framgår inte men Breakit gissar att Zlatan ger exempelvis marknadsföring i utbyte mot aktierna. Och när Breakit frågar Isbits styrelseordförande Yann Blandy vill han inte berätta.

LÄS VIDARE: Så billigt blev Zlatan storägare i den svenska spelstudion Isbit  >

LÄS MER: Zlatans mystiska uppgörelse med spelbolaget  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS