Dagens PS har tidigare rapporterat om att svenske superstjärnan Zlatan Ibrahimovic går in som ägare i den svenska spelstudion Isbit, vilket blir Manchester United-anfallarens första investering i en tech-startup.

ANNONS

LÄS ÄVEN: Zlatans ”bomb” väcker förvåning [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: Zlatan gör skållhet business [Dagens PS] >

Affären, som sajten Breakit kallade för förra veckans ”stora nyhetsbomb”, var till en början höljd i dunkel. Men nu kan sajten, som tagit del av dokument inskickade till bolagsverket, avslöja detaljer kring uppgörelsen.

Enligt dokumenten har ”Ibra” fått 12,5 procent av aktierna i bolaget, totalt 7173 aktier, värda 10,2 miljoner kronor. Summan är ”anmärkningsvärt” vilket sannolikt bara kan betyda en sak:

”Förklaringen till den höga värderingen är sannolikt att Zlatan Ibrahimovic inte betalar några kontanter för aktierna. Av dokumenten som gått in till Bolagsverket framgår nämligen att köpeskillingen för aktierna kvittats mot en fordran som Zlatan Ibrahimovic bolag har på Isbit Games”, konstaterar Breakits Stefan Lundell.

Vad fordran innehåller framgår inte men Breakit gissar att Zlatan ger exempelvis marknadsföring i utbyte mot aktierna. Och när Breakit frågar Isbits styrelseordförande Yann Blandy vill han inte berätta.

ANNONS
ANNONS

LÄS VIDARE: Så billigt blev Zlatan storägare i den svenska spelstudion Isbit [Breakit] >

LÄS MER: Zlatans mystiska uppgörelse med spelbolaget [Dina Pengar] >