Dagens PS

Credit Suisse under press – vinstvarnar

Credit Suisse
Credit Suisse skjuter upp sin årsredovisning. Foto: TT
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 08 juni 2022Publicerad: 08 juni 2022

Den schweiziska bankjätten Credit Suisse räknar med en ny kvartalsförlust i andra kvartalet och vinstvarnar därför, uppger WSJ.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Credit Suisse motiverar sin vinstvarning för årets andra kvartal med att fortsatt volatilitet på marknaderna, svaga kundflöden och en minskad skuldsättning hos kunderna med betoning på Kina, Asien och Stilla havs-regionen.

Det framgår i en så kallad trading uppdate från banken på onsdagen.

“Vi noterar att våra rapporterade resultat också kommer att påverkas av fortsatt volatilitet i marknadsvärdet på vår 8,6 procentiga-investering i Allfunds Group”, skriver banken i uppdateringen.

Ökar fokus på förvaltning av pengar åt rika

Under april och maj var utvecklingen i bankjätten under hårt tryck, vilket sannolikt resulterar i en kvartalsförlust, enligt Credit Suisse som nu parerar nedgången med att dra ner på risken och öka sitt fokus på förmögenhetsförvaltning, berättar The Wall Street Journal.

Banken dras också med juridiska kostnader för tidigare skandaler, samtidigt som det finansiella resultatet haltar på grund av hedgefond-haverierna i Greensill Capital och Archegos Capital Management, vilket orsakat en mångmiljardsmäll för bankbjässen i rättegångskostnader.

I april 2021 lanserade Credit Suisse den spanska teknologiplattformen Allfunds Group på Euronext Amsterdam och den har i år rasat med 52 procent.

Läs även: Credit Suisse stäms i USA för affärer med oligarker

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS