Fastighetsbolaget Corem offentliggjorde under måndagen ett bud på Klövern. Marknaden blev inte övertygad och Corem-aktien backar under förmiddagen.

ANNONS

Storägaren i både Corem och Klövern är investeraren Rutger Arnhult, som så sent som förra veckan gick segrande ur en maktkamp gällande att ta över ordförandeklubban i fastighetsbolaget Castellum.

Nu föreslås en affär som skulle resultera i att Corem och Klövern ska gå ihop, rapporterar Di.

”Det har under åren funnits viss kritik kring ägarstrukturen, vilket jag har viss förståelse för. Under alla dessa år har jag dock haft en vision att kunna kombinera bolagen, men förutsättningarna har tidigare inte varit på plats”, kommenterar Rutger Arnhult.

Konsoliderar ägandet

Corem är redan den största ägaren i Klövern med 16,6 procent av kapitalet, följt av Rutger Arnhults privata bolag M2 Asset Management.

Värdet på erbjudandet landar på 19,5 miljarder kronor och betalas i nyemitterade A-, B- och preferensaktier.

Jämfört med fredagens stängningskurs motsvarar budet en premie cirka 28,1 procent för A-aktien, 27,1 procent för B-aktien och 0,2 procent för preferensaktien.

ANNONS
ANNONS

Vid 10.30 på måndagen hade Klöverns B-aktie handlats upp med cirka 13,5 procent och Corems B-aktie hade backat med cirka 6,5 procent.

Läs mer: Därför rasar fastighetsaktierna [Dagens PS] >>