Nischbanken Collector avyttrar hela sitt innehav i Collector Ventures, som fokuserar på fintech-investeringar, till riskkapitalbolaget NFT Ventures. Köpeskillingen är 330 miljoner på skuldfri basis. Transaktionen väntas genomföras under första kvartalet 2021. 

Collector Ventures fokuserar på investeringar i fintechbolag och har sedan 2016 investerat i 28 olika företag, skriver Realtid. Bolaget var 30 juni värt 321 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

”Collector Ventures har vuxit till en stor verksamhet med 26 portföljbolag och det är nu dags att stå på egna ben. Vi är glada över att NFT Ventures som medgrundare till verksamheten tar över som helägare för att fortsätta denna utvecklingsresa. Avyttringen av Collector Ventures är ett led i renodlingen av Collector. Framåt fortsätter vi fokusera på vår kärnverksamhet och att öka lönsamheten”, säger Martin Nossman, VD för Collector i ett pressmeddelande.

Transaktionen finansieras delvis genom lån från Collector Bank AB och förväntas genomföras under det första kvartalet 2021.