Hedgefonden Cevian Capital, som drivs av Christer Gardell, fortsätter att avyttra innehavet i Ericsson. Nu är ägandet under fem procent, jämfört med över nio procent under slutet av 2018.

ANNONS

Investeringen i Ericsson har varit en framgång för Cevian. Enligt Di:s beräkningar kan fonden räkna hem en avkastning på över 15 miljarder kronor.

Efter att ha sålt Ericsson-aktier till ett värde av cirka tre miljarder kronor är Cevians ägande i den svenska telekomjätten för första gången under fem procent, vilket innebär att Cevian inte längre behöver registrera transaktioner hos finansinspektionen.

”Vi har gjort många bra investeringar, Ericsson är en av dem. Aktien har haft en total avkastning på nästan 180 procent sedan vi började köpa aktier, jämfört med cirka 70 procent för OMXS30”, säger Christer Gardell till Di.

Samtidigt heter det att Cevian fortfarande tror på Ericsson och även efter den senaste aktieförsäljningen är fondens innehav värderat till cirka 17 miljarder kronor.

”Ericsson har mycket mer att ge och bolaget kommer fortsatt vara en av våra största investeringar. 5g-marknaden fortsätter att växa snabbt och Ericsson tar marknadsandelar, både från Huawei och Nokia”, säger Christer Gardell.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Gardell: Volvotoppar ska inte ha gräddfil [Dagens PS] >>