Charlie Munger, vice ordförande i Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway, avfärdar kursrusningen i både elbilstillverkaren Tesla och kryptovalutan bitcoin.

Charlie Munger har investerat tillsammans med Warren Buffett sedan 1970-talet och trots att han har fallit i Warren Buffetts skugga hyllas han ofta som en av världens mest framstående investerare.

I en intervju på ett investerarevent delar Charlie Munger med sig av sin syn på den senaste tidens börseufori, rapporterar CNBC.

Charlie Munger är tveksam angående vad han anser är mest galet –att bitcoin handlas till 50 000 dollar eller att Tesla har nått ett företagsvärde på 1 000 miljarder dollar.

”Jag vet inte vad som är värst”, konstaterar han.

Liknar bitcoin vid rävjakt

Att bitcoin kommer att bli en världsvaluta är inte sannolikt, menar den skickliga investeraren.

Bland annat lyfter han bitcoins volatilitet och det faktum att världens centralbanker inte lär släppa kontrollen över penningpolitiken till privata marknader som anledningar.

ANNONS
ANNONS

”Jag tror inte att bitcoin kommer att bli världens utbytesmedel. Det är för volatilt för att fungera som ett utbytesmedel”, säger Charlie Munger.

”Och det liknar mest ett artificiellt alternativ till guld. Och på grund av att jag inte köper guld så köper jag inte bitcoin”, fortsätter han.

Samtidigt menar Munger att exakt hur det globala betalningssystem kommer att utvecklas fortfarande är otydligt – men kryptovalutor lär inte vara centralt i framtidens banksystem.

”Bitcoin påminner mig om vad Oscar Wilde sa om rävjakt. Han sa att det var det odrägliga hack i häl på det oätliga”, säger han.

Läs mer: Aktierna som Warren Buffett storsatsar på [Dagens PS] >>