Det är både nödvändigt och ”väldigt väntat” att Starbreeze vd Bo Andersson Klint lämnar spelutvecklingsbolaget. Detta efter ”flera strategiska misstag och spelförseningar under de senaste åren”, skriver Carnegie i en kommentar.

ANNONS

Starbreeze meddelade tidigare under måndagen att styrelsen och Bo Andersson Klint har kommit överens om att han ska lämna vd-posten. I samma veva har styrelsen ansökt om företagsrekonstruktion och slopat de finansiella målen.

Carnegie tror att beslutet att ansöka om företagsrekonstruktion påskyndades av den ”svaga responsen” på prissänkningen av spelet Overkill’s The Walking Dead förra veckan.

I ett idealiskt scenario bör Starbreeze enligt Carnegie kunna sälja sina VR-tillgångar för en meningsfull peng, sänka kostnaderna och göra en trovärdig plan för att fokusera på de viktigaste spelsläppen under kommande år.

”Emellertid är den finansiella risken fortfarande väldigt hög, och en konkurs kan inte uteslutas. Det kommer troligen ta ett antal månader innan det finns mer klarhet i Starbreeze framtid”, resonerar Carnegie.

Carnegie har sedan den 7 november rekommendationen behåll för Starbreeze med en riktkurs på 9 kronor. I morgonens kommentar skriver Carnegie att de i dagsläget håller sig långt från aktien.

ANNONS
ANNONS

Läs även: VD:n går och aktien rasar över 50 procent [DagensPS.se] >