ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Carl-Henric Svanberg: Då avgår jag

Uppdaterad: 22 aug. 2023Publicerad: 22 aug. 2023
Carl-Henric Svanberg
Efter tolv år lämnar Carl-Henric Svanberg stolen som AB Volvos ordförande i samband med årsstämman i mars nästa år. (Foto: TT)

AB Volvos mångåriga styrelseordförande, näringslivsnestorn Carl-Henric Svanberg, aviserar nu sin avgång.

ANNONS
ANNONS

Nästa år har Carl-Henric Svanberg, tidigare styrelseordförande i oljejätten BP och vd för svenska Ericsson, hållit i ordförandeklubban i AB Volvo i tolv år.

Men snart är det slut med det.

Carl-Henric Svanberg: Ett stort privilegium

“Jag har idag informerat valberedningen i AB Volvo om min avsikt att avgå i samband med nästa års årsstämma”, säger Svanberg i ett pressmeddelande som gick ut på måndagskvällen.

“Det har varit ett stort privilegium och jag är stolt över vad ledningsgruppen och alla medarbetare i Volvokoncernen har åstadkommit”, tillägger Volvotoppen.

Volvo skriver att bolaget stärkt sina globala relationer under Svanbergs ordförandeskap och “väsentligt” förbättrat den underliggande lönsamheten, samtidigt som företaget startat sin resa mot netto-nollutsläpp.

ANNONS
ANNONS

Pär Boman om Svanberg: Mycket uppskattad

I mars 2024 håller AB Volvo årsstämma, då lämnar Svanberg sin stol och fram till dess sitter han kvar för att, som han uttrycker det själv, “serva Volvo och våra aktieägare”.

Så här kommenterar Pär Boman, ordförande i AB Volvos valberedning, Carl-Henric Svanbergs beslut:

“Hans bidrag genom åren har varit mycket uppskattat, inte bara av aktieägare utan också av alla bolagets relevanta intressenter.”

Boman förklarar att Volvo omedelbart inleder sökandet efter Svanbergs efterträdare.

Läs även: Geelys ägande i AB Volvo kan minska Dagens PS

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS