Warren Buffetts högra hand Charlie Munger tycker att den nuvarande eran är ”galnare” än IT-bubblan och han önskar att kryptovalutor inte fanns.

ANNONS

Charlie Munger, som fyller 98 år den 1 januari, är Warren Buffetts högra hand på Berkshire Hathaway och en legendarisk investerare som minst sagt har rejäl erfarenhet.

Och han tycker att den nuvarande marknaden är rejält övervärderade och jämför den nuvarande eran med IT-bubblan – boomen under slutet av 1990-talet som sprack vid millennieskiftet.

”Jag anser att den här eran är en ännu galnare era än dotcom-eran”, säger Charlie Munger på Sohn Hearts & Minds Investment Conference i Sydney, Australien enligt The Australian Financial Review.

Önskar att kryptovalutor aldrig uppfunnits

Buffetts högra hand Charlie Munger säger också att han önskar att kryptovalutor aldrig uppfunnits, och hyllade Kina för att de gått till handling med att förbjuda användningen av dem.

”Jag önskar att de aldrig hade uppfunnits. Och återigen beundrar jag kineserna, jag tror att de tog det korrekta beslutet, vilket var att helt enkelt förbjuda dem. I mitt land har den engelsktalande civilisationen fattat fel beslut, jag kan bara inte stå och delta i dessa vansinniga högkonjunkturer, på ett eller annat sätt”, säger han.

Han säger också till konferensen i Australien att landet har en viktig roll att spela i världspolitiken.

”Jag tror att Australien med sitt djupa engagemang i Kina kan vara i en konstruktiv position, Australien kan uppmuntra USA och Kina att vara mer rimliga”, säger Charlie Munger.

ANNONS
ANNONS

Buffetts högra hand: ”Älskar att vi minskar förbränning”

Något som han däremot är väldigt optimistisk om är förnybar energi.

”Jag älskar det faktum att vi snabbt minskar förbränning av kol och förbränning av bensin och diesel. Jag tror att det är en smart sak för världen att göra och det skulle vara smart även om det inte fanns någon global uppvärmning”, säger Charlie Munger enligt The Australian Financial Review.

Läs även: Här är senaste aktieköpen av Warren Buffett [Dagens PS]