Dagens PS

Buffett en av 26 miljardärer som drar in storkovan

Buffett en av 26 miljardärer som drar in storkovan
Wall Street-gurun Warren Buffet är en av miljardärerna som tjänat minst en till miljard under oktober. (Foto: TT)
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 03 nov. 2022Publicerad: 02 nov. 2022

Warren Buffett är en dem som tjänar stora pengar i oktober. Enligt Forbes är det 26 miljardärer som dragit in mer än 1 miljard dollar under månaden som gått.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

De rikaste i USA blir ännu rikare i oktober, och bland dem finns Wall Street-nestorn Warren Buffett. En hel del av USA:s miljardärer är nu ännu rikare än de var i september.

2022 har varit ett uselt år för marknaden, men när oktober är till ända visar det sig att det är den bästa oktober-månaden på 46 år. Enligt Forbes beräkningar är det hela 26 amerikanska miljardärer som ökat på sin förmögenhet med 1 miljard dollar (drygt 11 miljarder kronor) eller mer.

Oracle-grundaren tjänar mest

Dow Jones Industrial Average slog i botten i september, men när oktober är slut har indexet ökat med 14 procent, den bästa oktobermånaden sedan 1976 enligt Forbes. S&P 500 ökar med 8 procent, och Nasdaq Composite med 4 procent.

Den som tjänat allra mest i dollar är Larry Ellison, medgrundare till mjukvarujätten Oracle. Hans förmögenhet ökar med 16,6 miljarder dollar (knappt 183,3 miljarder kronor), eller med 19 procent. Oracles aktier steg med 24 procent under oktober.

ANNONS

Senaste nytt

Buffett upp 98 miljarder

Investeringsgurun Warren Buffetts Berkshire Hathaway är upp 8,9 miljarder dollar (knappt 98,3 miljarder kronor), 9,4 procent.

Phil Knight, Nikes grundare, är också en vinnare i oktober. Nikes aktier rasade till det lägsta värdet på 20 år i september, men under oktober återhämtar sig aktien. Plus 9 procent, vilket ger 2,9 miljarder dollar (lite drygt 32 miljarder kronor) mer i förmögenhet till Knight. Han ligger dock fortfarande 23,5 miljarder dollar (knappt 260 miljarder kronor) minus för året enligt Forbes.

ANNONS

Bara två rikare än i januari

Bara två de miljardärer som tjänat mest i oktober har mer nu än i början av året. Thomas Peterffy, grundaren till Interactive Brokers, ligger 5,5 procent plus. Hans företags aktier rusar med hela 26 procent under månaden som gått.

Robert Pera, Ubiquiti Networks grundare, har en förmögenhet på 20,1 miljarder dollar (knappt 222 miljarder kronor), 12 procent mer än i början av året.

Musk minus 273 miljarder

Det finns förstås flera miljardärer som fått se sitt värde rasa i oktober, också. Techjättarna har haft tuffa tider, så Mark Zuckerberg och Jeff Bezos är inte lika rika i dag som de har varit tidigare.

Minst fem miljardärer till har tappat minst en miljard under månaden som gick. Elon Musk är till exempel ungefär 24,7 miljarder dollar (knappt 273 miljarder kronor) fattigare när oktober slutar.

Missa inte: Warren Buffetts favorit snubblande nära rekord

Läs mer: Buffett: Världens börser är nu rätt värderade

ANNONS

Läs även: Meta-aktien störtdök efter rapportbesvikelse 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS