Brittiska sportbettingbolaget Entain la tidigare i janurai ett bud på First North-listade Enlabs. Nu har flera av bolagets ägare gått ihop för att motsätta sig försäljningen. 

Entains förvärsbud på bettingbolaget Enlab har redan sedan tidigare blivit kritiserat. I synnerhet har större ägare pekat på den låga budpremien som det stora problemet i den föreslagna affären.

Nu avvisar ytterligare en av storägarna budet – och hävdar att över 10 procent av aktieägarna motsätter sig försäljningen. Det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

Vill ha kvar bolaget på börsen

Det är den Texasbaserade hedgefonden Alta Fox Capital som nu sällar sig till skaran av ägare i Enlabs som menar att budpriset på 40 kronor per aktie är för lågt.

Alta Fox, som kontroller 3,6 procent av Enlabs utestående aktier,  uppger i stället att ett lägsta rimligt bud vore 55 kronor per aktie.

”För alla bud under detta pris skulle vi föredra att Enlabs förblir ett självständigt bolag”, skriver Alta Fox i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Samtidigt ställer sig hedgefonden sig ifrågasättande till varför Enlabs styrelseordförande Niklas Braathen har accepterat budet – vilket de beskriver som ”otillräckligt”.

Styrelsen i skottgluggen

Kritik mot Niklas Braathen har tidigare framförts av andra större ägare i Enlabs.

Förra veckan uttryckte bolagets sjätte störste ägare, Hans Izos, sin skepsis mot varför styrelsen valde att rekommendera budet och pekade ut Niklas Braathens incitament utöver budpriset utgjorde en potentiell intressekonflikt.

”Dels så får han möjlighet att återinvestera 160-170 miljoner kronor i Entain-aktier. Vad priset blir för de aktierna vet inte jag men det får ju ingen annan aktieägare. Sen ska han också få en ledande roll i Entain”, sade han då till Di.

Läs mer: Budstrid om bolaget – aktien rusar