Tio aktier lyfts fram av Handelsbankens investeringsstrateg, det handlar om kvalitetsbolag med en attraktiv värdering.

ANNONS

I senaste numret av Handelsbankens magasin Fokus Placeringar hissar bankens investeringsstrateg Peter Engstedt tio aktier som han anser är prisvärda.

Värderingarna har efter kursfallen på mer än 30 procent sedan senaste bottennivåerna blivit attraktiva i bolagen, menar han.

På hans heta lista har bolag med hög skuldsättning tagits bort, men även om en del av aktierna fortfarande kan anses dyra motiverar experten det med att ”kvalitet kostar”.

Avkastning och vinstmarginal centralt

Börsbolagen i fråga kännetecknas för övrigt av en hög och uthållig avkastning på eget kapital, dessutom är vinstmarginalen hög.

De aktier som åtnjuter förtroendet är: Atlas Copco, Elekta, Fenix Outdoor, H&M, Husqvarna, Lagercrantz, MIPS, Nibe, Thule och Troax.

Peter Engstedt hänvisar till Wall Street-nestorn Warren Buffetts investeringsfilosofi när han lyfter fram de ovan nämnda bolagen som köpvärda för placerare:

”Investeringsgurun Warren Buffett har som paroll att ”’det är mycket bättre att köpa ett fantastiskt bolag till ett rimligt pris än att köpa ett rimligt bra bolag till ett fantastiskt pris'”, skriver Peter Engstedt i Handelsbankens magasin Fokus Placeringar.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Köptips: Outstanding aktie ”lika vass i dag” [Dagens PS]

Läs även: Börsveckan: Intrum ”vinnare i stökiga tider” [Dagens PS]