Under tisdagen börsnoterades det svenskkopplade bolaget Forge Global på New York-börsen. Det blev en rejäl succé och aktien handlas vid 15.30-tiden svensk tid 79 procent över listningspriset.

ANNONS

Forge Global börsnoterades på New York-börsen under tisdagen genom en sammanslagning med Spac-bolaget Motive Capital Corp. Bolaget döps om till Forge Global Holdings, Inc och får tickern FRGE.

Forge Global beskriver sig själva som en ledande leverantör av marknadsplatsinfrastruktur, datatjänster och tekniska lösningar för privata marknadsaktörer. De erbjuder bland annat en marknadsplats för handel med aktier i icke-noterade bolag som Neo4j, Klarna, Reddit, Discord, OpenSea och Calm.

”Att slutföra vårt företagsförvärv med Motive Capital Corp och bli ett publikt bolag är en viktig milstolpe för Forge och för den privata marknaden”, säger Kelly Rodriques, vd för Forge Global i ett pressmeddelande.

”Som ett börsnoterat företag ser vi stora möjligheter att utöka vår verksamhet och våra erbjudanden för att i slutändan skapa större delaktighet i privata företags likviditet för aktieägare och investerare.”

Bolaget har också en rejäl svenskkoppling. En stor grupp svensk entreprenörer har investerat i bolaget via blockchainfonden True Global Ventures där Forge Global är ett portföljbolag, bland annat Dusan Stojanovic, Fredrik Adolfsson, Carl Johan Grandinson, Per Kronholm, Erik Tobieson, Kristian Hanson, Anders Larson och Henrik von Schoultz, bekräftar TGV i ett pressmeddelande.

”Sedan våra tidiga dagar har True Global Ventures varit en stödjande partner i vår strävan att bygga en tillgänglig, likvid och transparent privat marknad och vi ser fram emot deras stöd när vi fortsätter denna resa”, säger Kelly Rodriques, vd för Forge Global.

ANNONS
ANNONS

Börsdebuten blev en rejäl succé för det nynoterade bolaget – vid 15.30-tiden svensk tid kostade en aktie 18 dollar – 79 procent över noteringspriset.

Läs även: TGV investerar i ny NFT-satsning för fotokonst [Dagens PS]