Snabbväxande fastighetsutvecklaren Titania är på väg mot börsen och har för avsikt att genomföra en nyemission på cirka 430 miljoner kronor inför noteringen.

ANNONS

”Jag är stolt över att kunna tillkännage vår avsikt att notera Titania på Nasdaq First North”, säger vd Einar Janson i ett pressmeddelande om bolagets kliv in på börsen.

Titania erbjuder både nyemitterade och befintliga aktier i det snabbväxande fastighetsbolaget, som har fokus på Stockholmsregionen och bland annat jobbar med att förbättra miljonprogrammens områden.

”Vi är fast övertygade att byggnation av hyresrätter, som vi behåller för egen förvaltning, i kombination med byggnation av främst radhus, som vi säljer av, är det mest optimala sättet att dra fördel av de sällsynt goda förutsättningar för bostadsutveckling som skapats i regionen”, skriver bolaget.

Vill växa i och med noteringen 

Med noteringen på Nasdaq First North hoppas företaget kunna fortsätta växa.

Erbjudandet i den planerade nyemissionen vänder sig till svenska investerare och den breda allmänheten i Sverige.

”Erbjudandet förväntas omfatta nyemitterade aktier om cirka 430 MSEK före transaktionskostnader samt en andel befintliga aktier”, skriver byggentreprenören och fastighetsutvecklaren.

Titania uppger att styrelsen inför börsnoteringen ”antagit en rad operativa och finansiella mål” som är kopplade till bolagets tillväxtstrategi.

ANNONS
ANNONS

Här kan du läsa mer om det.

Läs även: Barkarbystaden centrum tar form – fyra bolag bygger [Dagens PS]