”Känns inte meningsfullt, säger han till Di och går i stället nästan all-in i nytt projekt.

ANNONS

Peter Forsell, som beskrivs som en doldisentreprenör, investerar stort i medtechbolaget Implantica.

Implantica gör nu en kapitalinjektion på 1,1 miljarder kronor, vilket enligt artikeln värderar bolaget till 4 miljarder kronor inför vad som är årets största notering på First North i år, framgår det.

”Vi hade kunnat göra en mycket större emission, men vi har satsat på att få in bra folk, specialistinvesterare och proffs som vi kan ha nytta av i framtiden”, förklarar Peter Forsell i Di, som uppger att han i botten är kirurg med ett förflutet på Karolinska institutet.

Spänner bågen för ny succéresa

Han utvecklade det gastriska magbandet, som blev en kassasuccé i samband med kommersialiseringen genom bolaget Obtech Medical, som sedan såldes till Johnson & Johnson.

Marknadsandelen för magbandet globalt var då, enligt Di, 28 procent och samtidigt hade bolaget bakom det en prislapp på motsvarande 1,7 miljarder kronor.

Jackpot alltså för Peter Forsell, som enligt Di i dag investerat 85 miljoner euro i Implantica och tänker göra om samma resa med det bolaget som med magbandet.

ANNONS
ANNONS

”Jag och familjen hade kunnat ligga i en hängmatta på Bahamas resten av livet, men det känns inte meningsfullt. Man vill ju göra något av sitt liv”, säger den svenske entreprenören till tidningen.

Läs mer om Implanticas emission och Peter Forsells framtidsplaner för e-hälsobolaget på Di.se.