ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Hilbert Group upp 68 procent i börsentrén

Uppdaterad: 27 okt. 2021Publicerad: 27 okt. 2021
Hilbert Group procent
Svenska kryptobolaget Hilbert Group, med rötter på Wall Street, rusar i börsentrén. (Foto: Unsplash.com)

Investeringsbolaget Hilbert Group som har fokus på kryptovalutor rivstartar sin börsnotering – aktien var under morgonen upp 68 procent.

ANNONS
ANNONS

På onsdagen gjorde Hilbert Group entré på Nasdaq First North.

Bolaget som har fokus på trading, förvaltning och investeringar i främst kryptovalutor och blockchain-teknologier har rivstartat på börsen.

Som mest under onsdagsmorgonen handlades aktien upp med 68 procent. Aktien stod då i 16,80 kronor.

I skrivande stund, strax före klockan 10, står aktiekursen i 16 kronor, vilket innebär en kursökning med 60 procent.

För de som köpt aktier i det ickepublika pre-ipo-erbjudandet är investeringen, åtminstone så här långt, ett lyckokast.

Lång horisont på kryptomarknaden

Pre-ipo-emissionen genomfördes i september och tillförde bolaget 88 miljoner kronor. Teckningskursen var 10 kronor per aktie.

Kryptobolaget har lång horisont på sina investeringar i digitala valutor. Det gör att man inte är så känslig när kryptomarknaden uppträder volatilt.

Bakom Hilbert Group står en grupp svenskar med erfarenhet från investmentbankerna i London och New York. Bland grundarna återfinns bland andra fysikern Niclas Sandström, som även är bolagets vd, och det tidigare pokerproffset Magnus Holm.

Bland investerarna finns namnkunniga profiler som SEB:s tidigare vd Lars Thunell. Även den norske, internationellt kände finanstoppen Frode Foss Skiftesvik är en av de tunga investerarna i Hilbert Group.

“Vi bedömer att den starkaste tillväxtsektorn de närmaste fem-tio åren kommer att vara kryptosektorn och vi håller på att bygga en bred exponering mot denna tillgångsklass. Genom att vara ett noterat bolag kommer vi att ha större möjligheter att kapitalisera på den höga utvecklingstakt som pågår i det här segmentet”, deklarerade Hilbert Groups vd Niclas Sandström inför noteringen på Nasdaq First North där TM & Partners stått som rådgivare till bolaget.

Här kan du följa Hilbert Groups aktieutveckling.

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här