Dagens PS

eToro kan börsnoteras – efter missade Spac-dealen

Etoro
Etoro kan gå till börsen via en vanlig IPO. (Foto: Etoro)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 26 feb. 2024Publicerad: 26 feb. 2024

Den israeliska aktiehandelsplattformen eToro tittar på en börsnotering efter att planen om att gå bakvägen till börsen genom ett Spac-bolag fallit samman.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bolaget lade sina noteringsplaner tillsammans med spac-bolaget FinTech Acquisition Corp på is i höstas på grund av svåra marknadförhållanden. Bolaget hade värderats till 8,8 miljarder dollar i den affären, men när de senare tog in pengar var värderingen av bolaget 3,5 miljarder dollar.

Sedan dess har dock fintech-sektorn återkommit starkt, med kursrusningar för bolag som Affirm och Coinbase med 172 respektive 165 procent.

“Tittar definitivt”

I en intervju med CNBC bekräftar eToros vd Yoni Assia att bolaget nu tittar på en traditionell börsnotering i stället.

“Vi tittar definitivt på de offentliga marknaderna. Jag ser definitivt att vi så småningom blir ett publikt företag”, säger Yonia Assia till CNBC.

När, var och hur är dock mer oklart.

“När är den perfekta tiden att göra det?” Vi utvärderar alltid rätt möjlighet vid rätt tidpunkt och rätt marknad”, säger vd:n.

Har redan förberett bolaget

ANNONS

Han säger dock att bolaget jobbat för att bygga goda relationer med viktiga börser, som aktiehandelsplattform är det något centralt man jobbat med över tid. eToro har också spenderat tid på att förbereda bolaget för att gå ut på börsen med den spac-deal som föll igenom, men nu när förberedelserna är gjorda blir IPO-processen enklare.

eToro gjorde en vinst på knappt 6,5 miljarder kronor för 2023, ungefär på samma nivå som året innan. Bolaget har runt 35 miljoner registrerade användare. Bolagets intäkter kommer från avgifter vid handel, samt en exklusiv medlemsklubb som är relativt dyr, billigaste silvernivån kostar 5000 dollar per år.

Läs även: Daytrading: Stor guide till allt du behöver veta om daytrading (Dagens PS)

Läs även: Fondproffs dumpar teknik efter Nvidia-rapport (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS