Dagens PS

Börsen svänger – H&M stänger på plus

börsen
(Foto: Janerik Henriksson/TT).
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist
Uppdaterad: 08 nov. 2023Publicerad: 08 nov. 2023

Börsen hann pendla flera gånger mellan minus och plus under onsdagen. Klädjätten H&M var ett av storbolagen som steg under dagen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Onsdagens Stockholmsbörs hade minst sagt svårt att bestämma sig. Vid öppning var backade den, för att vid lunchtid vända uppåt.

Vid 16-tiden gjorde börsen ytterligare ett glädjeskutt, i samband med börsöppningen i USA. Strax innan hade den amerikanska centralbankschefen Jerome Powell påbörjat ett tal under en konferens i Washington DC, där han inte kom med några nya räntebesked.

OMXSPI stänger runt nollan medan OMXS30 är ned med 0,1 procent.

I den inledande handeln hamnade vitvarukedjan Electrolux i botten av OMXS30 och vid stängning är aktien ned med 0,76 procent.

Klädjätten H&M var ett av få bolag i OMXS30 som öppnade på plus på morgonen. Vid stängning är aktien upp med 0,8 procent.

Orrön Energy, vars storägare är Lundin-familjen, faller med 8,5 procent på de senaste kvartalssiffrorna. Detta sedan bolaget rapporterat en rörelseförlust mätt som ebitda på 6,7 miljoner euro, motsvarande cirka 78 miljoner kronor, för det tredje kvartalet. Det skriver Dagens industri.

Mobilspelsutvecklaren G5 Entertainment fortsätter att falla under dagen och är vid stängning ned med med 2,99 procent. Detta sedan bolaget rapporterat ett resultat och en lönsamhet som inte nådde upp till förväntningarna.

Läs även:

ANNONS

10 billiga aktier med rejäl uppsida

Kund vägrade betala – batteriföretag tvingas till konkurs

Svart prognos för årets julhandel

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

ANNONS
Möjlighet – teckna i erfaren spelutvecklare
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS