Börsen rasar – kronan lägsta sedan 2009

Uppdaterad: 06 maj 2019Publicerad: 06 maj 2019
stockholmsbörsen-faller-kronan-faller
Efter Donald Trumps utspel på Twitter så öppnade Stockholmsbörsen under måndagsmorgonen på rött. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. (Foto: TT/Montage)

Efter Donald Trumps utspel på Twitter öppnade Stockholmsbörsen under måndagsmorgonen på rött. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Samtliga bolag i OMXS30 ligger på minus, enligt Dagens Industri. I skrivande stund är börsen ner 2,39 procent. Enligt Jonas Olavi, allokeringschef för Alfred Berg, är den här utvecklingen ytterst allvarlig och kan påverka världshandeln på ett väldigt negativt sätt, förklarar han i artikeln. Peter Malmqvist, chef för Aktiespararnas Analysguiden säger till Di:s Börsmorgon att Trumps agerande “är obegripligt”.

I en kommentar till Affärsvärlden säger SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist:

“Det här är läskigt. Vi har blivit tagna på sängen av Donald Trump. De flesta har trott att USA:s och Kinas förhandlingar gått bra, det är de signaler man fått. Men detta kommer som en blixt från en klar himmel”.

Även den svenska kronan har tagit stryk i dag. Dagens PS rapporterade tidigare om kronans tapp efter Ingves räntebesked, och nu faller den alltså ytterligare. Efter att inköpschefsindex för tjänstesektorn sjunkit till 54 i april från 55,1 månaden innan och dragit ned kronan under morgonen så är kursen mot euron enligt Dagens Industri nu lika låg som under finanskrisen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS