Förflyttningshjälpmedelsbolaget Handicare meddelar att styrelsen och Staffan Ternström är överens om att han i ag lämnar som vd och koncernchef. Det framgår av ett pressmeddelande.

ANNONS

”Styrelsen anser att Handicare under en längre period inte presterat i linje med bolagets potential och vi har för närvarande ett underliggande resultat som inte uppfyller våra förväntningar. Som en del av vår strategiska översyn har vi genomfört ett antal framgångsrika avyttringar, och denna ledningsförändring utgör ett ytterligare steg i att säkerställa att vi når våra mål, samt i att ge Handicare förutsättningar för att leva upp till sin fulla potential”, säger Lars Marcher, styrelseordförande i Handicare.

Förändringen innebär att styrelseledamoten Johan Ek går in som tillförordnad vd och koncernchef under en övergångsperiod. Rekryteringen av en ny vd ska påbörjas under andra kvartalet.

Handicare stiger på Stockholmsbörsen under förmiddagen på beskedet om att Staffan Trnström får sparken. Följ aktiens utveckling.

ANNONS
ANNONS