Spekulanter slipper vänta i dagar på sina ”guldkorn”.

ANNONS

Coinbase, som är en plattform för affärer med bitcoin, ethereum och litecoin, meddelade nyligen att man inför ”instans buys”, vilket innebär en möjlighet att direktköpa kryptovalutorna för upp emot 25.000 dollor från bankkonton i USA.

Det är ett rejält steg framåt – tidigare har kunderna fått vänta flera dagar innan de mottagit sina digitala valutor, samtidigt som kanske värdet svängt kraftigt upp och ned.

”Omedelbara köp gör det väsentligt lättare och snabbare för kunderna att investera i ekosystemet för digitala valutor. Att minska tiden för att erhålla digital valuta har varit en mycket efterfrågad funktion och vi är glada att kunna erbjuda den här förbättrade upplevelsen för våra kunder”, skriver Coinbase i ett inlägg på sin blogg.

Bitcoin-värdet rusade nyligen till all-time-high och intresset för att handla med kryptovalutor är alltjämt stigande.

Swedbank är en av de stora aktörerna i Sverige som erbjuder kunderna att handla i bitcoins. Storbanken varnar dock för att det är förenat med ”fortsatt hög risk”.

Så här skriver banken på sin hemsida om kryptovalutor:

”Kryptovalutornas raketartade tillväxt, både sett till antalet användare och värdeökningen under den senaste femårsperioden, har länge varit ett kontroversiellt ämne i bank- och finansvärlden. Bitcoin, den största och mest kända kryptovalutan, nämns ofta som valutan på internets bakgård som främst används för att köpa olagliga varor och tjänster anonymt. Samtidigt pekas tekniken bakom kryptovalutor ut som framtidens betalningssystem, där transaktioner kan genomföras säkert och transparent.”

Läs mer från vårt temabrev PS kryptovalutor:

Aktieexpert: ”Bitcoin värt mer än Apple inom fem år” [DagensPS] >

ANNONS
ANNONS

”ICO största bedrägeriet någonsin” [DagensPS] >

Saudisk prins varnar: Bitcoin kommer implodera [DagensPS] >

Mellan blockkedja och nod – så funkar det [DagensPS] >