Det privata investmentbolaget Archegos ägare Bill Hwang har varit i hetluften på sistone. När Archegos kollapsade i våras försvann Hwangs miljarder men uppgifter säger att han forfarande kan ha miljarder i egna investeringar. 

ANNONS

Dagens PS har tidigare skrivit om när Archegos Capital Management kollapsade i mars och ägaren Bill Hwang gick från att vara multimiljardär till pank på bara några dagar.

Gömda tillgångar

Bill Hwang förlorade 20 miljarder dollar, men det finns uppgifter som säger att han fortfarande kan ha miljarder gömda i andra tillgångar, enligt Bloomberg.

De drabbade bankerna, däribland Credit Suisse som förlorade motsvarande över 40 miljarder svenska kronor, försöker febrilt komma på sätt att få tillgång till Bill Hwangs gömda tillgångar.

Även andra storbanker som Goldman Sachs, Morgan Stanley och Deutsche Bank var inblandade i kollapsen.

Det amerikanska justitiedepartementet undersöker ärendet och en frågeställning har kretsat kring kommunikationen mellan Hwangs främsta medarbetare Andy Mills och långivarna, och om han kan ha vilselett dem under kollapsveckan, enligt en person som intervjuats av åklagare.

Ett påstående som tillbakavisas av Archegos.

ANNONS
ANNONS

”Påståendet om att Andy Mills eller någon på Archegos vilseledde bankerna är i alla avseenden osann, säger en talesman för Archegos till Bloomberg.

Återhämtar sig

Medan det fortfarande stormar kring Archegos tar Bill Hwang det lugnt i ett hus några mil utanför Manhattan.

Han skakade om New York-börsen och många av världens storbanker för några månader sedan.

Nu väntar många på vad hans nästa steg kommer att bli.

Läs mer: Miljardären: ”Vem som helst kan tjäna pengar nu”

 

ANNONS
ANNONS