Barclays konstaterar att Teslas aktie redan fått rejäl revansch på börsen i år, men den har mer att ge – så stor är uppsidan från nuvarande nivå, tror bankbjässens analytiker.

ANNONS

”Vi tror att Teslas tydliga ledning i både den globala EV-övergången och framväxten av det mjukvarudefinierade fordonet, liksom den positiv banan i volym, bör leda till överprestation för aktien”, skriver Dan Levy, analytiker på Barclays, berättar CNBC.

Det som talar för det är elbilsjättens finansiella styrka, men också att bolaget är ledande inom programvara, anser storbankens börsproffs.

I fjol rasade Tesla 65 procent i värde på USA-börsen.

Tesla har tagit igen fjolårets enorma kurstapp

I år har aktien omvänt avancerat mer än så och är upp nästan 70 procent, vilket enligt CNBC innebär att värdet fördubblats från lägstanivån på 52 veckor.

”Med en marginalfördel och obehindrad av begränsningar som äldre biltillverkare står inför, förväntar vi oss att TSLA-volymerna kommer att växa med robusta 20% (sammansatt årlig tillväxttakt) under slutet av decenniet”, fortsätter Barcalys analytiker.

Överlag har experten en neutral syn på den amerikanska bil- och mobilitetsindustrin med hänvisning till lågkonjunkturpressen.

Men fem aktier köprekommenderas trots det, utöver Tesla: rivalen Rivian, Adient, Borgwarner, Mobileye och Aptiv.

ANNONS
ANNONS

I Tesla tror Dan Levy att uppsidan är omkring 30 procent, framgår det.

Läs även: Teslas aktie rusade efter nya rekordsiffror [Dagens PS]