Fastighetsklipparen är även storägare i nischbank som föll tungt i morse på Stockholmsbörsen.

Erik Selin är storägare via fastighetsbolaget Balder och eget aktieägande i den göteborgska nischbanken Collector, som på tisdagsmorgonen gick ut med flera negativa nyheter.

Collector reserverar 800 miljoner kronor extra för kreditförluster i det fjärde kvartalet. Utöver det gör bolaget nedskrivningar på 150 miljoner kronor av it-tillgångar, uppger Göteborgs-Posten och berättar att fastighetsmiljardären Erik Selin under morgonhandeln på Stockholmsbörsen fick se över en halv miljard kronor av sitt aktievärde i Collector försvinna när aktiekursen störtdök på beskeden.

Aktiekursen i nischbanken rasade nästan 24 procent, framgår det.

Collector vill nu, skriver GP, genomföra en garanterad företrädesemission på 1.000 miljoner kronor och Erik Selin, som i dag är vice ordförande i nischbanken, föreslås ta över ordförandeposten efter Lena Apler.

Collector skriver i ett pressmeddelande, som refereras, att det justerade rörelseresultatet för Q4 väntas bli minus 140 till 150 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Vad resultatet blir i slutändan visar sig i bokslutskommunikén som offentliggörs den 13 februari.

Martin Nossman, Collectors vd, förklarar att banken har ”ett mer konservativt förhållningssätt till reserveringsgrader för förväntade kreditförluster”, enligt GP-artikeln, där det också framgår att Collector räknar med en oförändrad prisbild på i första hand andrahandsmarknaden för inkassoportföljer.

Collector uppges vidare ha för avsikt att sälja Collecor Ventures, som investerar i fintechbolag.

Nischbanken, som gjorde entré på börsen den 29 maj 2015, gör i dag sin sämsta dag någonsin på börsen, rapporterar Finwire.

Här kan du följa Collectors kursutveckling under dagen.