Analytiker på investmentbanken JPMorgan har plockat fram en lista på ”billiga aktier” som de säger sannolikt kommer att överträffa amerikanska teknikaktier i år. 

ANNONS

Banken avslöjade i en rapport från i måndags att de har justerat sin taktik och satsar mer på europeiska aktier än amerikanska, sedan november i fjol. Under 2019 och större delen av 2020 har de föredragit USA.

”I år kommer USA inte att vara en direkt regional ledare. Vi tycker att euroområdet borde överträffa USA”, skriver banken enligt CNBC.

Tror på Europas banksektor

JPMorgan tror mycket på banksektorn, där de tycker sig finna ”billiga” aktier, i alla fall relativt de dyra amerikanska stora techaktierna.

De franska bankerna Societe Generale och BNP Paribas och de brittiska bolagen Jupiter, Barclays och M&G får rekommendationer. Det får också det belgiska försäkringsbolaget Ageas, den schweiziska banken UBS och den nederländska koncernen ING.

Alla dessa aktier är upp mer än 50 procent de senaste 12 månaderna, men JPMorgan tror att de har mer att ge. Bäst har det gått för ING, som är upp 147 procent.

Rotation mot värdeaktier

En rotation bort från tillväxtaktier och mot värdeaktier är den främsta orsaken till att JPMorgan tror på finansiella aktier. Värdeaktier avser de aktier som går upp och ner med ekonomin.

ANNONS
ANNONS

”Den viktigaste faktorn för den regionala hackordningen är värde/tillväxt, med tanke på USA:s partiskhet gentemot tech, och eurozonens partiskhet mot värde/banker. Om bankerna presterar bättre än tech har euroområdet en chans att överträffa USA”, skriver JPMorgans analytiker.

Läs mer: JP Morgan: Sektorerna som blir draglok – Dagens PS