Högre priser på fossila bränslen och ökad klimatmedvetenhet får hållbara energiföretag att växa. Två investmentföretag på Wall Street listar de bästa aktietipsen inom hållbar energi.

ANNONS

JP Morgan förklarar i september varför man ser möjligheter i aktier inom energisektorn.

Det faktum att USA på nytt har bundit sig till Parisavtalet och lanserat en egen omställningsplan är i sig ett motiv för att ställa om investeringar, skriver CNBC.

”Stigande priser på kolväten gör det attraktivt att byta från fossila bränslen till förnybart”, skriver en analytiker från JP Morgan.

Banken listar aktier som den tror kommer att gynnas av energiomställningen, men också aktier med högt ESG-värde (environmental, social and governance).

Utspelet kommer i samma läge som världen blir allt mer beroende av fossila bränslen och FN:s IPCC-rapport bär en ödesmättad klang.

Analytikerna noterar att traditionella energibolag inte brukar klara sig så bra i ESG-mätningar.

ANNONS
ANNONS

”Det har varit ett problem för den här sektorns förmåga att prestera, eftersom ett skifte till förnybar energi håller på att bli ett alltmer viktigt krav, och det kommer antagligen att fortsätta.”

Samtidigt menar JP Morgan att energiaktierna idag ofta är undervärderade och tror att det kan innebära en möjlighet. Samtidigt fokuserar kapitalförvaltaren Bernstein framför allt på inflationen när de listar aktier i hållbar energi.

Därför har firman framför allt valt ut aktier som både anses hållbara och som förväntas stå emot inflation.

Bland dem finns energiföretagen SSE, EDP och Enel, som förväntas ha en långsiktigt stabil utveckling. Två av bolagen återkommer på JP Morgans lista.

JP Morgans sju gröna aktier

Engie (franskt energibolag)

Enel (Italien)

EDP (Portugisiskt energibolag med förnybar energi)

ANNONS
ANNONS

Orsted (vind- och solkraft)

Iberdola (elbolag)

RWE (förnybar energi)

Terna (italienskt elbolag)

Läs också:

Nu går vindkraftturbinens blad att återvinna
Studie: Europa missar klimatmålet 2030 – med 21 år