Dagens PS

Apple lägger ner betaltjänst

Foto på Apples logotyp.
Apple meddelar att man avvecklas en av sina betaltjänster. (Foto: Kathy Willens / AP / TT)
Edvard Lundkvist
Edvard Lundkvist
Uppdaterad: 18 juni 2024Publicerad: 18 juni 2024

Efter så lite som ett år så ger Apple upp på sin lösning för att köpa nu och betala senare – Apple Pay Later. Man meddelar däremot att man har planer på en ny tjänst med samma syfte.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tjänsten gjorde så att företagets kunde kunde dela upp betalningar på 50 till 1000 dollar, omkring 500 till 10 000 kronor, i fyra delbetalningar över sex veckor, utan räntor och avgifter.

Initiativet presenterades i mars 2023 och var en del av företagets ansträngning för att använda pengar för att fördjupa sina kundrelationer. Tanken var att utmana aktörer som Klarna på köp nu betala sen-marknaden, skriver Wall Street Journal.

Inga fler lån via Apple

Under måndagen meddelade Apple genom sin hemsida att man inte längre erbjuder nya lån genom Apple Pay Later, men de redan existerande lånen påverkas däremot inte.

Företaget berättar också att man planerar en ny lösning för kunder som vill köpa nu och betala sen och att den nya lösningen ska gå genom företagets betaltjänst Apple Pay.

Köp nu och betala sen – genom andra företag

Det var i förra veckan som Apple sa att det kan bli aktuellt att deras mobila betaltjänst Apple Pay ska gå att använda vid köp genom andra företag som erbjuder köp nu betala sen-lösningar.

Ett sådant företag är Affirm, som är en amerikansk konkurrent till Klarna, men utvecklingen av Apple Pay omfattar flera andra långivare.

ANNONS

Du ska helt enkelt kunna lösa dina köp nu betala sen-betalningar med hjälp av Apple Pay.

Läs mer: Förvaltaren: Början på slutet för Tesla. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS