Dagens PS

Uttråkade apor inte lika dyra längre – NFT-bolag skär ner

NFT:er
NFT från "Bored Ape Yacht Club". (Foto: OpenSea)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 03 maj 2024Publicerad: 03 maj 2024

2021 fick de miljoner dollar för sina apor – men nu har priset på deras NFT:er kollapsat och Yuga Labs säger upp personal.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Yuga Labs, som skapat de populära NFT-bilderna Bored Ape Yacht Club, gör ytterligare en runda av personalneddragningar, rapporterar CNBC.

“För att uttrycka det enkelt: Yuga gick vilse. Att få oss själva centrerade och på rätt väg innebär att vara ett mindre, smidigare och kryptonativt team”, säger Greg Solano, vd på Yuga Labs.

Justin Bieber och Paris Hilton

2021 var kändisar som Justin Bieber och Paris Hilton ombord på “Bored Ape Yacht Club”-tåget, och i september det året gick en av NFT:erna för hela 24 miljoner dollar på auktion. 10 000 NFT-bilder släpptes med apor med olika kläder, färger och ansiktsuttryck.

Den billigaste apan som såldes i maj samma år kostade 128 ETH, vilket motsvarade ungefär 354 000 dollar vid den tiden, eller runt 3,5 miljoner kronor.

Värderades till 4 miljarder dollar

2022 tog YugaLabs in pengar från investerare och bolaget värderades då till hela 4 miljarder dollar.

Den 1 maj i år var motsvarande lägsta pris för en “Bored Ape Yacht Club”-NFT drygt 13 ETH, runt 40 000 dollar, motsvarande drygt 400 000 kronor. Fortfarande stora pengar för digitala teckningar, kan man tycka, men för företaget bakom har det inneburit betydligt sämre tider.

ANNONS

I december 2022 stämdes dessutom YugaLabs av investerare som påstod att de hade blivit lurade att köpa “Bored Apes” av kändisar som marknadsför NFT:er utan att avslöja att de hade fått betalt för att göra det.

Även om marknaden för NFT:er gått ned kraftigt sedan den största hajpen 2021 så har den inte dött helt. Den 25 april betalade en anonym samlare ETH till ett värde av 12,5 miljoner dollar för en CryptoPunk NFT, enligt Coinfomania som i sin tur refererar till NFT-handelsplattformen Opensea.

Läs även: NFT: 163 miljoner för digitala apor på Sotheby’s (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS