Det här uppger Handelsbanken i ett pressmeddelande.

ANNONS

Det är Per Elcar, chef för bankens Markets & Asset Management, som ingår i Handelsbanken Capital Markets, som nu lämnar sin tjänst på egen begäran, enligt ett pressmeddelande från Handelsbanken där Anders Bouvin, bankens vd och koncernchef, säger att Handelsbanken vidtagit åtgärder för att ”komma till rätta med en kultur av kränkande behandling och dålig arbetsmiljö som tyvärr förekommit på en avdelning”.

Enligt Bouvin pågår det utredningar om anklagelserna, som handlar om att kvinnliga anställda utsatts för kränkande behandlingar med sexuella anspelningar, enligt Dagens Industri, som i flera artiklar rapporterat om händelserna.

Per Elcar lämnar nu även sin befattning inom koncernens Senior Management. Han kommer nu att tillträda en annan tjänst i banken, framgår det, men vilken typ av tjänst det handlar om är däremot inte specificerat.

Per Elcar ersätts av Dan Lindwall, som har utsetts till tillförordnad chef för Handelsbanken Markets & Asset Management. Han är i dag chef för Handelsbanken International med verksamhet i ett 20-tal länder. Dan Lindwall kommer även att  ingå i koncernens Senior Management.

Dagens PS har tidigare, med hänvisning till Dagens Industri, berättat att flera höga chefer flyr Handelsbanken. Enligt Di har bakgrunden då varit samarbetssvårigheter med Handelsbankens vd Anders Bouvin.

Den 12 september kom nyheten om att kommunikationsdirektören Katarina Grönwall lämnar Handelsbanken med omedelbar verkan efter endast sex månader.

ANNONS
ANNONS

”Mitt uppdrag blev inte som jag hade tänkt mig”, förklarade Katarina Grönwall i Di, där en källa till tidningen talade om att frustrationen var stor högt upp i bankens organisation över avsaknaden av en tydlig strategi.

Handelsbankens presschef Johan Wallqvist förnekade då att det var oroligt i banken.