Dagens PS

Analys: Tre köpvärda investmentbolag

Finger trycker på köpknack.
En ny analys från Börsveckan rekommenderar köp i tre svenska investmentbolag. (Foto: frender / Canva)
Edvard Lundkvist
Edvard Lundkvist
Uppdaterad: 17 juni 2024Publicerad: 17 juni 2024

I en analys av 14 investmentbolag landar Börsveckan i att det är köpläge i tre svenska investmentbolag medan de menar att det är dags att sälja två andra.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt Börsveckans analys är det Investor (börskurs Investor), Spiltan (börskurs Spiltan) och VNV Global (börskurs VNV Global) som är köpvärda nu medan man ser anledningar att avyttra Latour (börskurs Latour) och Öresund (börskurs Öresund).

För Industrivärden, Lundbergs, Kinnevik, Bure, Svolder, Linc, VEF, Traction och Byggmästare AJA Holding menar man att det är bättre att avvakta och för Creades lämnades inget råd på grund av intressekonflikter. Detta rapporterar Privata Affärer i en sammanställning av analysen.

Investmentbolag som kan leverera

Bakom köprekommendationen för småspararfavoriten Investor finns ett långsiktigt arbete som i dag lönar sig – flera av de stora innehaven presterar mycket bra och Investor anses därför vara en fortsatt bra placering.

VNV Global har haft en del motgångar i samband med att riskaptiten kring tillväxtbolag utan lönsamhet avtagit. I flera av bolagets innehav finns en betänklig uppsida och därför anser Börsveckan är det är köpläge – men de flaggar också för att risken är hög.

Vad gäller det tredje köpvärda investmentbolaget, Spiltan, så har bra beslut under de senaste åren lett fram till dagens rekommendation från Börsveckan. Bland annat har den minskade exponeringen mot spelbolaget Paradox ökat Börsveckans intresse för aktien.

Analys: Sälj Latour och Öresund

När det kommer till Latour så tyckte Börsveckan att det var säljläge redan i fjol, innan Latours aktie gått upp i år – därför ligger rekommendationen om att sälja kvar.

ANNONS

För Öresund menar man att det krävs ett stort omtag i portföljen, och att ägare tills dess bör sälja – inte minst för att innehavet är så pass lätt att replikera själv på börsen.

Läs mer: Investor storköper Ericsson – första gången på flera år. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS