Dagens PS

Analys: Juli historiskt bästa månaden för aktien

Mats Qvibergs Öresund är en riktig sommaraktie visar analysfirman Investtechs analys. Investmentbolaget är en av fyra köp-case som analysfirman lyfter fram för kommande månader.
Mats Qvibergs Öresund är en riktig sommaraktie visar analysfirman Investtechs analys. Investmentbolaget är en av fyra köp-case som analysfirman lyfter fram för kommande månader. (Foto: Claudio Bresciani/TT)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 24 juni 2024Publicerad: 24 juni 2024

Analysfirman Investtech har vaskat fram inte mindre än fyra aktier man tror på starkt inför kommande månader. Finansmannen Mats Qvibergs investmentbolag är ett av köpcasen på listan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Investtechs analyser baseras primärt på tekniska trender och signaler i en akties kursrörelse.

Gått starkare än börsen i år

”Det är aktier som visar en fin tekniskt bild och som utifrån det har goda möjligheter att prestera på en till sex månaders sikt”, säger Lars-Göran Westerberg, analytiker på Investtech, till DI som skriver om den vinnande aktie-kvartetten som analysfirman nu plockat fram.

En av aktierna som analysfirman sätter köp på är alltså finansräven Mats Qvibergs Öresund (börskurs Öresund).

ANNONS

Här visar Investechs data att juli varit den bästa månaden för aktien under de senaste tio åren med en snittuppgång på 7,5 procent.

ANNONS

”Den senaste månaden har Öresund handlats upp under ökad omsättning och ned under minskad omsättning. Det visar att köparna vill komma in i aktien när kursen stiger, vilket bekräftar den positiva trendbilden”, säger Lars-Göran Westerberg enligt DI.

Aktien är upp drygt 12,5 procent i år och har således gått starkare än Stockholmsbörsens index.

ANNONS

Senaste nytt

Aktien kan gå 200 procent

“Den tickar väldigt många av de positiva boxarna. Aktien ligger i en stigande trend och en första köpsignal kom i maj när aktien bröt igenom motståndsnivån vid 237 kronor. Nyligen kom också en ytterligare köpsignal genom en så kallad rektangelformation”, säger Investtechs analytiker om köprekommendation nummer två som är teknikhandelsföretaget Addtech (börskurs Addtech).

Det tredje caset är serieförvärvaren Vestum (börskurs Vestum). Här tror Investtech att en kursdubbling kan ligga i korten för värdepappret som just nu handlas strax under 10 kronor.

”I första läget 12 kronor, där vi har en motståndsnivå. Får vi ett brott genom den nivån så ser vi en resa mot 20 kronor. Så det är en riktigt fin uppsida, men man ska vara medveten om att volatiliteten i aktien är hög” enligt Lars-Göran Westerberg.

Slutligen visar den tekniska analysen också positiva mönster för medicinteknikbolaget Addlife (börskurs Addlife).

Här finns en rejäl uppsida på över 200 procent om aktien lyckas ta sig förbi “motståndet” vid 140 kronor enligt Investttech.

ANNONS

Läs mer:

Tekniska analytikerna: “Mest troliga scenariot just nu”. Dagens PS

Qvibergs hårda sågning – “ingen jättesuccé direkt”. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS